Gyerekmodell ügynökségek és a fotózás titkai
Kezdőlap Portfólió házilag Profi portfólió Gyerek modell ügynökség Szereplés

Gyerek modellkedés :: Gyerek modell portfólió házilag

Gyerek modell portfólió házilag

Mi is az a portfólió?

A portfólió gyerek modellkedés esetén sem más, mint egy megfelelően elkészített fotósorozat. A portfólió 30-40 db képből álló fotósorozat, amelyben portrék, félalakos és egész alakos fotók vannak, valamint szokás egy úgynevezett SED-et készíteni amely egy A5 méretű fotómontázs ahol egy lapon a legjellemzőbb fotóinkat összesűríthetjük. A portfóliónkat tegyük egy egyszerű lapozható albumba, valamint CD-n annyi másolatot készítsünk az anyagról, ahány helyre szeretnénk leadni.

 

Hogyan készítsünk portfóliót házilag

Azért azt már most le kell szögezni, hogy nem mindenki tud házilag egy portfóliónak is megfelelő fotósorozatot elkésziteni. Ne feledjük hogy ez a fotósorozat lesz gyermekünk bemutatkozó anyaga, így ha ez nem a megfelelő minőségű, nem is várhatunk el tőle nagy sikert. Azonban nem is szabad ezt túlmisztifikálni, nem feltétlenül kell elrohannunk egy fotóstúdióba.

Ha van érzékünk a fotózáshoz melyet alátámaszt némi tudás is vágjunk bele bátran. Természetesen szükségünk lesz egy digitális fényképezőgépre, számítógépre, képszerkesztő programra a nagyobb hibák eltüntetéséhez és a képek megfelelő megvágásához, CD íróra és egy pár üres CD-re.

Ez persze még kevés, hiszen a fotózás helyszínét is elő kell készítenünk, azaz egy fotósarkot kell kialakítanunk az egyik szobában. Ehhez szükségünk lesz valamilyen pasztell színű anyagra és legalább kettő lámpára. Az egyik lámpa adja a főfényt, a másik pedig az árnyékokat hivatott eltünteni.

Keressünk lehetőleg szép és színes ruhákat a gyermekünknek, igazítsuk meg a haját, esetleg készítsünk neki egy jó frizurát.

  gyerekmodell_portfolio_fotózás   Stefán Vivien - gyerekmodell_portfolio_fotózás  
  Kerüljük a nem megfelelő hátteret (radiátor),
az egyoldalra vetített zavaró árnyékokat
és az átlagos ruhát.
  Használjunk homogén hátteret,
kettős megvilágítást és színes ruhákat.
 

Rendezzük be a fotósarkot, lehetőleg úgy hogy az anyag felső szélét tegyük magasabbra mint az álló gyermekünk és az aljára pedig le tudjon ülni, esetleg el is tudjon feküdni. Két oldalra helyezzük el a lámpákat. A legolcsóbb és eddig legjobban bevált megvilágítást két - az épitkezéseken is használt - reflektor adta. A két lámpa használatával el fognak tűnni a zavaró árnyékok. Az sem baj, ha a kép szélein látszanak a szoba nyomai, azt később a képkivágással eltudjuk tüntetni.

  gyerekmodell_portfolio_fotózás   gyerekmodell_portfolio_fotózás  
  A kép szélein látszik a szoba   Képkivágással ezt eltüntethetjük  

Készitsünk lehetőleg minnél több képet, amelyekből könnyebben választhatjuk ki a leg megfelelőbbeket. Adjunk gyermekünkre más ruhákat a fotózás közben. Készítsünk neki extrém jó frizurákat.

  gyerekmodell_portfolio_fotózás   gyerekmodell_portfolio_fotózás  
  Készíthetünk extrém frizurákat   Használjunk kiegészítőket, mint egy kedves nyaklánc  

A képek feldolgozása során javítsuk ki a hibáinkat, melyek sokszor természetesek, hiszen nem vagyunk profi fotósok. Ilyen hibák a piros szem eltüntetése, a nem oda illő elemek (pl konnektor eltüntetése a képről.

  gyerekmodell_portfolio_fotózás   gyerekmodell_portfolio_fotózás  
  Fénykép piros szemmel   Retusált kép  

Hátra van még az elkészült képekből egy SED kártya elkészítése. Érdemes a portré mellett a legjobb képeinket felsorolni ezen a max A5 méretű kártyán. Szerepeljen még rajta az elérhetőségünk is.

  gyerekmodell_portfolio_fotózás   gyerekmodell_portfolio_fotózás  
  SED kártya   Montázs  

Ezzel gyakorlatilag elkészült a munka nagy része, amire a gyerek modellkedés elindításához feltétlenül szükség lesz. . Lebonthatjuk a "díszletet". Az elkészült és kijavított fotókat már csak ki kell nyomtatni megfelelő minőségen. Ne feledjük azonban a profi minőséget csak műteremben, beállított fényviszonyok mellett, profi fotóssal érhetünk el. Igy ha már "befutottunk" és erre igény lesz mindenképpen válasszuk ezt a megoldást. Azonban ha még csak a szárnyunkat próbálgatjuk és nem akarunk azonnal nagy kiadásokat, készítsük el az első portfóliót mi magunk.

Az elkészült képek kinyomtatása

Az elkészült, majd kiválogatott fotókat bárhol lenagyíthatjuk papírra, ajánlanám ehhez a fotó kioszkokat, ahol memóriakártyáról közvetlenül lehet papírképet késziteni. Lehetőleg kerüljük az otthoni tintasugaras nyomtatón elkészített képeket, mert annak minősége nem lesz hosszútávon megfelelő. Sokszor kell kivenni egy-egy képet az albumból, megfogdossák többen is, erre a tintasugaras nyomat nem a legjobb választás.

 

*Az oldalon Stefán Vivienről készült képek láthatók

Copyright 2008 SbS :: Webdesign, SEO, weboptimalizálás: www.netmax.hu
Gyerek modellkedés és a fotózás titkai [ablak] [orgona]